sobota 4. května 2013

Interiéry nádraží Městec

Vzhledem k tomu, že budovu nádraží plánuji mít uvnitř osvětlenou a vzhledem k tomu, že okna v přízemí jsou poměrně velká, bude nejspíš okny dovnitř trochu vidět. Bude tedy nutné zabývat se trochu i tím, co bude vidět skrz okna.
Nejspíš nebude nutné vytvářet komplet celý interiér se vším vybavením, ale alespoň naznačit, že i uvnitř něco je. Proto jsem dvě příčky, dělící dvě hlavní křídla budovy na poloviny, trochu vylepšil pomocí akvarelek, tuše a trochy lepení papíru.
Na straně od ulice vejde cestující do vstupní haly, kde si u okénka koupí jízdenku a může případne už v této místnosti počkat do příjezdu vlaku. Může ale dát přednost projití do čekárny, která je přístupna označenými dveřmi vpravo. Pokud přinesl k odbavení nějaký balík nebo zavazadlo, předá ho personálu, který ho převezme přes dveře, označené "příjem".


Z druhé strany příčky najdeme dopravní kancelář a pokladnu. Pokladní má místo u okénka ustícího do vstupní haly, po pravé straně kanceláře pak má k dispozici sejf. Nad sejfem hlídají čas velké hodiny.
Na psacím stole leží pár tiskopisů, jízdní řády a další nutné pomůcky. Nad oknem pokladny je v rámu, stále na očích, grafikon.


Ve vedlejším křídle bude ze strany kolejiště u okna místo telegrafisty, ze strany ulice to bude místo pro zacházení s poštou, balíky, zásilkami...

Žádné komentáře:

Okomentovat