pondělí 5. března 2012

Inspirace - Gilbert Gribi

Švýcarský modelář Gilbert Gribi mi svými pracemi vždycky připomene zlatá léta českého animovaného filmu. Jeho modelové scenérie vypadají jako zastavená filmová scéna, dovedená do nejmenších detailů a podrobností. Vše je nejen precizně a dokonale technicky provedeno, ale má i kouzlo jakési pohádkovosti a předvádí svět v příjemných a jasných barvách.
Na svých stránkách seznamuje veřejnost s postupem budování rozsáhlého kolejiště, kde si vše sám vytváří od základu. Je tedy nejen tvůrcem budov a karajiny, ale i lokomotiv a vagónů.
Kromě tohoto rozsáhlého projektu vytváří i různá dioramata (La Vernaréde, La Rue Quatresous, Les Mages a další).
Jako obvykle přikládám několik inspirativních fotek, ale samozřejmě doporučuji návštěvu jeho stránek. Stojí za to :-)
Stránky Gilberta Gribiho - svět modelaření

P.S. Několik inspirujících a šikovných modelářů jsem našel právě na stránkách pana Gribiho - má na stránkách sekci věnovanou tvorbě přátel.

P.P.S. - aktualizace 30.4.2020 - zdá se, že stránky pana Gribiho už nejsou nějakou dobu funkční a proto zmizely i ilustrace které jsem tu původně u příspěvku měl. Musím tedy tyto nefunkční odkazy smazat a zkusím je nahradit, jen jako ukázkou, pár obrázky, které jsem si kdysi stihl uložit. Bohužel to už ale nebude mít ten rozsah, který byl na původních stránkách a ilustroval celé kolejiště pana Gribiho.












Žádné komentáře:

Okomentovat